Historie - 90 år i 2014

Bedriften ble grunnlagt av John Galten i 1924 og startet med transport av varer fra jernbanestasjonen på Rena til butikkene i distriktet. Ganske snart ble det oppdrag i tilknytning til anleggsbransjen, og det første store oppdraget var all transport i forbindelse med byggingen av reguleringsdammen i Osensjøen i Åmot kommune. Et oppdrag for ingeniør F. Selmer AS.

Da som nå var den beste reklamen å gjøre en god jobb. Det var tydelig at F. Selmer var fornøyd, for bedriften ble med til nye oppgaver i forbindelse med reguleringen av Møsvatn ved Kalhovd. Krigen satte en stopper for videre utvikling for en periode, men i 1947 kjøpte grunnleggeren den første ”virkelige” anleggsmaskinen, en Allis Chalmers HD7 bulldoser av Sigurd Hesselberg AS. Siden har det gått slag i slag, og vi framstår i dag som en totalleverandør av anleggsarbeider. Vi regner Hedmark og omegn som vårt primære nedslagsfelt, men påtar oss også oppdrag i andre deler av landet ved behov.

HMS står alltid på dagsorden, og vi har strenge, interne kvalitetssikringssystemer som en del av vårt ønske om å levere optimal kvalitet – hver eneste gang! Bedriften har veldig mange faste kunder fra 30-40 år tilbake, både offentlige og private, det tar vi som et skussmål på at de er fornøyde med det arbeidet vi utfører.

 

John Galten AS var 90 år i 2014 - i den forbindelse ble det laget en brosjyre som du kan lese her.  

 


Syzweb publiseringsløsning levert av Aveno Digital